GYIK

Hol és mikor dedikálok?
A legnagyobb könyves eseményeken, mint a Könyvfesztivál vagy a Könyvhét, általában megtalálható vagyok. De a dedikálások időpontjait mindig kiírom a FB oldalamon és itt is. Amúgy Pesten nem valószínű, hogy összefutnátok velem, mert egy vidéki megyeszékhelyen élek.

Járok-e író-olvasó találkozót tartani?
Igen, voltam már többször (könyvesboltban, kávézóban, könyvtárban) és szívesen megyek máskor is. Mivel magyartanár a végzettségem, ezért nem áll távol tőlem egy rendhagyó irodalomóra megtartása sem, ha egy ilyen esemény során szeretnétek találkozni velem. Írhattok ezzel kapcsolatban a zakalyviktoria@gmail.com e-mail címre.

Szívesen fogadom-e a véleményeket és az ajánlásokat?
Igen, mindig. :-) Nagyon szeretem, ha megírják nekem az olvasóim, milyen élményük volt a könyveimmel kapcsolatban, a negatív kritikát is szívesen fogadom és igyekszem minél előbb válaszolni minden levélre.
Ezért akár itt, akár a FB-on, akár e-mailben, írjátok le a véleményeteket. Az új könyvek megjelenésekor pedig mindig gyűjtöm az olvasói ajánlásokat, ezért érdemes majd figyelni a FB oldalamat.

Igaz történeten alapulnak-e a regényeim?
Igen, az első szinte teljes egészében, míg a másodiknak már csak egy kis része történt meg a valóságban is.
Az Egyszeregyben, az Egyszercsakban, de még a Szikrában is vannak valós szálak, ezeket általában meg is osztom itt, a blogon.

Hogyan jelent meg az első regényem?
Én még az Aranymosás pályázat indulása előtt küldtem el a kiadónak a kéziratot, bár sokan azt gondolják, hogy én is a pályázat egyik nyertese vagyok, mivel együtt jelentem meg olyan szerzőkkel, akiket ott fedeztek fel.
Azóta már otthagytam a régi kiadómat és a Librinél jelent meg az utolsó három könyvem.

Mit tanácsolok azoknak, akik szeretnének írni?
Olvassanak sokat és sokfélét. Klasszikus és kortárs irodalmat, magyart és külföldit is. Nem árt néhány írásról szóló könyvet is forgatni. Emellett pedig keresni írni szerető társaságot, ahol van lehetőség bétázni, tud az ember másoktól tanulni és ahol elolvassák az írásait. Megkeresni a történetet, ami mindennél jobban foglalkoztat minket, és leírni az elejétől a végéig.

Mi a helyzet "Ádámmal"?
Olvasta a regényeket, az ő tudtával jelentek meg. Már nem tartjuk a kapcsolatot.

Kicsoda Melinda?
Melinda barátnőmről mintáztam a Szívritmuszavar és a Hanna örök Lindáját. Azért is ajánlottam neki az első könyvet, mert sokat tartotta bennem a lelket, amikor úgy éreztem, hogy nincs értelme semminek sem. Még az írásnak sem. :-)

Készülök-e új regénnyel és mikorra várható?
Mindig egy új kéziraton dolgozom. Bár évekig csak fejben és az nem valami látványos.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése