2019. június 6., csütörtök

Információk az új regényről

Ahogy már láthattátok a FB oldalamon, 2019. június 10-én megjelenik az ötödik regényem, Szikra címmel. Ebben a bejegyzésben azt szedtem össze, amit feltétlenül tudnotok kell róla. A napokban több bejegyzéssel is jelentkezem egészen a megjelenésig, szóval, ha naprakészek szeretnétek lenni a regényből és érdekelnek a további részletek, mindenképpen tartsatok velem! :-)

Borító
A borító itt látható.



A borító alapjául szolgáló képet én találtam. Amikor eldöntöttük, hogy Szikra lesz a címe, akkor azonnal beugrott ez a kép, amit korábban láttam egy stock fotós oldalon és sikerült úgy megformázni a borítón, hogy az mindannyiunk tetszését elnyerje. Az eddigi visszajelzések alapján nektek is nagyon bejött. :-)
A címről mindenképpen érdemes annyit tudnotok, hogy eredetileg A világ közepén volt a címe, aztán átírtam a történet nagy részét és Tűzkő lett a címe, ahogy a főszereplőt is Tűzkő Tamásnak hívták korábban. Végül úgy döntöttünk, hogy átnevezzük a főhőst, így a címet is, ezután lett Szikra. 


Fülszöveg

Nehéz volt úgy a fülszöveget megírni, hogy nem akartunk elárulni semmilyen titkot és csavart, úgyhogy talán ezt a részt nehezebb volt megalkotni, mint magát a regényt, mindenesetre a végeredmény itt van:

Az okos és talpraesett, de az életet csak könyvekből ismerő Sztella egy tragikus balesetben elveszíti a szerelmét, Tamást. A fájdalomba ő maga is majdnem belepusztul, és csak sokára képes kézbe venni a kórházi zárójelentést. A papírokat böngészve azonban észrevesz valamit. Lehetetlennek tűnik, de talán mégis lehetséges, hogy Tamás nem halt meg.
Bár mindenki próbálja lebeszélni, Sztella a rejtély nyomába ered. Útja során messzebb jut, mint gondolta volna; míg Európa városait járja az újabb és újabb jelek nyomában, legyőzve minden akadályt, és felidézi szenvedélyes szerelmi történetüket Tamással, nemcsak a megfejtéshez, de önmagához is eltalál. Csakhogy arra, ami az éjszakai tengerparton várja, még ő sem számított…
Sztella életét egyszer már átformálta a szerelem. Vajon az ő szerelme elég erős-e ahhoz, hogy megmentsen vele egy másik életet?




Történet

A történet két szálon fut, jelen és múlt időben.

Jelen időben egy szörnyű baleset után ismerjük meg Sztellát, akivel közlik, hogy a szerelme nem élte túl a katasztrófát. A lány sokáig küzd a gyásszal, míg nem akad egy olyan nyomra, ami arra készteti, hogy maga induljon el a fiú után, aki talán nem is halt meg. Visszatér hát a baleset színhelyére és minden egyes állomáson, amit útja során érint, olyan megdöbbentő tényekkel lesz gazdagabb, amiket korábban sosem gondolt volna. Bejárja Európa egy nagyobb szeletét, de még mindig nem tudja, mit talál majd az éjszakai tengerparton. És leginkább kit.

Múlt időben pedig az egyes nyomok, amelyek után elindul Sztella, felidéznek benne egy-egy emléket: hogyan ismerkedett meg és szeretett bele Tamásba. Utolsó éves főiskolásként más vágya sem volt, csak hogy elnyerje az iskola egyik legmagasabb ösztöndíját, ám a volt barátjának, Krisztiánnak a feltűnése felkavarja az állóvizet. Ha ez nem lenne elég, ott az a titokzatos srác, aki mindig mindenhol a legalkalmatlanabb pillanatokban bukkan fel és akiről nem tudja Sztella, miért ismeri őt olyan jól. Végül kénytelen beismerni magának, hogy Tamás felforgatja az életét és a szívében is mély nyomot hagy, ezután már csak azt kell elérnie, hogy ő is így érezzen iránta. Segítségére van a két testvére, Valter és Artúr, a barátai Lili és Mogyoró és persze az a józan esze, amit szépen lassan elveszít. Sztella sokat tanul: barátságról, családról, az életről, de leginkább a szerelemről.

Várjátok már? :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése