Az íróról

Zakály Viki

Nyolcvanötös, egyedi, sorszámozott kiadás. Keményborítós nő, belül leheletvékony színes lapokkal és sok szöveggel. Közgazdász akart lenni, magyartanárnak tanult, író lett. Sokszor érezte, hogy kilóg a sorból, de rátalált az írásra, és teremtett magának egy új sort. Úgy ír, ahogy őt olvassák: kócosan, pizsamában és kucorodva a fotelban. Az élete néha olyan regényesen alakul, hogy az maga is papírra kívánkozott: először a 2012-es Szívritmuszavarban, amelynek a verseit is maga írta. Öt regénye jelent meg eddig, Európa húsz országában járt, és ha valaki felkínálná neki, hogy már most megismerheti élete utolsó eseményeit egy könyvből, elolvasná. Aztán legfeljebb átírná a történetet…
http://libri.libricsoport.hu/szerzoink/zakaly-viki/

Író, újságíró.
1985-ben született egy dunántúli megyeszékhelyen, ma is ott él. Az első regénye 2012-ben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában Szívritmuszavar címmel, amely valós eseményeken alapuló ifjúsági regény. A folytatása, a Hanna örök 2013 év végén jelent meg. Mindkét könyv az író saját verseit, verstöredékeit tartalmazza.
2016-ban a Libri Kiadó gondozásában megjelent a Gábriel sorozat első része, az Egyszeregy, majd 2017-ben a folytatása, az #egyszercsak is.
2019-ben szintén a Libri Kiadónál jelent meg új regénye, a Szikra.

Hanna örök
- a 2014-es Libri Aranykönyv Ifjúsági és gyermekirodalom kategóriájában a top 10-ben
- a Magyar Könyvek Viadalán az Év Szórakoztató Könyve 2013-ban kategóriában


 
 

Néhány interjú:
Aranymosó
Magyar Könyvek
Value Magazin 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése