2014. július 23., szerda

Látta valaki Hannát?

Ahogy ígértem, megírom nektek, hogy szerintem hogyan alakul Hanna élete a regény befejezése után. De először arról, hogy ti mit írtatok nekem :-)

Zsófi szerint Hanna megírja a szerelmük történetét, amit aztán a lánya felnőve elolvas és így szerez tudomást szülei lehetetlen szerelméről. Kata szerint Hanna visszatér Andrejhez és együtt nevelik a két gyermeket, akik mellé újak is érkeznek majd. Szabina úgy véli, hogy Hanna sikeres karriert fog befutni a könyvei által, amikor aztán döntenie a siker és csillogás vagy a gyermekei és a falu csendje között. Bianka szerint is Andrej tér vissza majd Hanna életében, de ezúttal külföldre költöznek és ott fognak majd élni. Alexandra szerint pedig Hanna alapít egy iskolát és ott megtalálja a szerelmet egy jóképű tanár személyében.

Az én elképzelésemmel a legutolsó ötlet egyezik meg majdnem pontosan. A történet 5-10 évvel Ádám halála után játszódna. Én úgy képzelem Hanna jövőjét, hogy továbbra is ott él Csöngén, télen tanít, nyáron pedig szervezi az irodalmi táborokat, így ápolva a férje, a falu és persze Weöres Sándor szellemiségét. A gyermeki lassan nőnek és sokat mesél nekik az apjukról, a történetükről. Aztán érkezik egy új tanár a faluba, aki meg akarja reformálni a tábort és az iskolát is. Ez Hannának persze nagyon nem tetszik :-) Sokszor összeakasztják a bajszukat, de végül persze győz a köztük levő kémia és kiderül, sokkal több mindenben egyeznek, mint különböznek.

Nehezen tudná feldolgozni, hogy egyedül maradt

Én mindig is úgy gondoltam, ha folytatnám Hanna történetét, akkor boldog véget adnék neki ezúttal. Mert Hanna nagyon megérdemli, hogy az legyen. Ádámmal nem lehettek boldogok, mert túl sokat hibáztak ők is és a sors is ellenük, de egy új férfival egy másik kapcsolatban már megkaphatná a tiszta és tökéletes boldogságot :-) Viszont mindenképpen egy teljesen más karaktert adnék neki, mint amilyen Ádám volt. Egy gyakorlatias, talpraesett, az életben tökéletesen eligazodó, humoros, a társaság középpontjában álló és tettre kész férfit, aki először biztosan megrémítené Hannát a határozottságával, de utána megnyerné magának ez a nagyon férfias férfi.

Persze a hangsúlyt nemcsak erre helyezném, hanem arra, Hanna hogyan tudta feldolgozni a veszteséget, ami érte, milyen a kapcsolata a két gyermekével, hogyan éli a hétköznapjait, mikor minden energiájával próbál a munkájára koncentrálni, de hiányzik neki egy társ, akinek a vállára hajthatja a fejét a nap végén.

Hanna a gyermekeivel Csöngén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése